Przepis na Brownie

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Natłuść formę do pieczenia.
  2. W garnuszku na małym ogniu rozpuść masło razem z czekoladą, mieszając często, aż do uzyskania gładkiej masy.
  3. W dużej misce ubij jajka z cukrem i ekstraktem z wanilii.
  4. Stopniowo dodawaj rozpuszczoną czekoladę z masłem do masy jajecznej, mieszając cały czas.
  5. Przesiej mąkę, kakao i sól do miski z mokrymi składnikami. Delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  6. Jeśli chcesz, dodaj posiekane orzechy włoskie i wymieszaj.
  7. Przelej ciasto do natłuszczonej formy.
  8. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut, aż krawędzie będą lekko uniesione, a środek będzie lekko wilgotny.
  9. Wyjmij z piekarnika i ostudź przed pokrojeniem na kwadraty.